Panourile fotovoltaice pot fi instalate pe acoperisul casei tale si te pot ajuta sa economisesti o suma semnificativa de bani la facturile lunare. Cu ajutorul acestora ai posibilitatea sa generezi necesarul de energie electrica pentru alimentarea casei tale. Acestea iau energia de la soare si o convertesc in energie electrica punand in functiune toate echipamentele casei tale si contribuind la scaderea facturilor lunare. 

Cu toate astea, casa ta nu este singurul loc in care poti sa instalezi sisteme de panouri fotovoltaice. Ai posibilitatea sa contribui in mod direct la protectia mediului folosind panouri fotovoltaice si in afara casei. Sa vedem care sunt cele 10 moduri in care te poate ajuta energia solara in afara casei tale:

1. Incarcarea telefoanelor mobile

Unele huse pentru smartphone-uri vin cu un mic panou fotovoltaic instalat pe spate. Cand panoul este orientat catre soare, acesta poate genera electricitate si poate incarca telefonul. Este ideal pentru cei care petrec mult timp pe drum sau in aer liber.

2. Navigatie 

Pare un lucru imposibil, insa unele barci au fost concepute pentru a rula in intregime cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Nu este nevoie de combustibil sau ulei, deoarece energia electrica generata de soare poate pune in functiune atat motorul, cat si aparatele de la bord. Aceasta tehnologie continua sa se dezvolte, insa exista deja cateva barci care pot merge in calatorii pe distante lungi, fara a utiliza combustibili fosili nocivi.

3. Echipament de camping

In loc sa iti lasi masina sa functioneze in timp ce dispozitivele tale se incarca, ai psibilitatea sa utilizezi energia solara. Exista o serie de dispozitive prietenoase cu mediul, concepute doar pentru autocare, inclusiv corturi cu energie solara, statii de incarcare, sobe pentru gatit si multe altele.

4. Lanterne

Spune la revedere bateriilor costisitoare care pot exploda si polua mediul inconjurator. In locul acestora poti pur si simplu sa pui lanterna la soare, iar aceasta va stoca energia solara pentru utilizare in caz de nevoie.

5. Statii de incarcare

Exista zeci de incarcatoare portabile cu panouri fotovoltaice. Acestea nu vor genera suficienta energie pentru a rula un aparat de uz casnic, dar iti va incarca cu usurinta laptopul, camera sau tableta. Multe dintre acestea pot fi atasate la exteriorul posetei sau al gentii, astfel incat sa adune razele soarelui in timp ce tu esti afara.

6. Tranzitul public

Orasele examineaza constant initiative de retea inteligenta, inclusiv a sistemele lor de transport in comun, pentru oportunitati solare. Multe orase folosesc deja energie fotovoltaica pentru a alimenta partial trenurile, metroul, autobuzele, masinile. 

7. Iluminat public

Orasele, proprietatile comerciale si zonele rezidențiale pot beneficia de iluminat solar exterior. Nu trebuie decat un mic panou solar instalat la un far. Eludeaza, in esenta, nevoia de electricitate a retelei noaptea, economisind o multime de bani.

8. Energie termica

Ai avut vreodata nevoie de un radiator care sa incalzeasca spatiul in timpul campingului sau intr-o calatorie lunga, dar nu ai avut o sursa de energie la care sa il conectezi? Acum ai posibilitatea sa achizitionezi un incalzitor cu energie solara si il poti folosi oriunde mergi si ai nevoie de acesta. De asemenea, ai posibilitatea sa achizitionezi si panouri care incalzesc apa si iti permit sa faci oricand un dus cald in timpul camping-ului.

9. Semne si panouri publicitare

Orice semn care foloseste lumini intermitente sau iluminare de fundal, cum ar fi indicatoarele sau panourile publicitare, poate fi acum alimentat cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Acest lucru reduce semnificativ costul acestor semne, reducand in acelasi timp si amprenta totala de carbon asupra mediului inconjurator.

10. Incalzirea piscinei

Majoritatea caselor cu piscina au deja o acoperire mare in ceea ce priveste razele soarelui. Prin urmare, este logic sa foloseasca energia solara pentru a incalzi piscina. Panourile fotovoltaice pot fi usor instalate pe capacul piscinei. De asemenea, ai posibilitatea sa utilizezi si panouri solare care incalzesc piscina la fel cum ar incalzi in mod normal apa, dar prin energie solara in loc de gaz sa electricitate.

Alege si tu sa folosesti cat mai multa energie electrica din surse regenerabile si contribuie in mod direct la protectia mediului inconjurator. Achizitioneaza sisteme de panouri fotovotaice potrivite nevoilor tale si protejeaza mediul inconjurator.