Esti sofer si vrei sa iti echipezi masina in mod corespunzator pentru a nu fi luat prin surprindere de diferite probleme tehnice? Sa vedem care sunt ustensilele pe care trebuie sa le ai neaparat in portbagaj.

Pe langa cauciucurile de iarna sau vara, care se schimba obligatoriu la inceputul fiecarui sezon, trebuie sa ai tot timpul in portbagaj trusa de prim ajutor, un stingator si cateva scule pentru o eventuala pana.

In mod special iarna, trebuie sa fi pregatit cu o lopata, lanturi, haine groase si foarte important, redresoare auto in cazul in care temperaturile cu multe minusuri iti vor afecta bateria masinii.

Este binecunoscut faptul ca iarna nu este cel mai bun prieten al bateriilor masinilor, acestea fiind destul de afectate de temperaturile scazute se pot descarca mai des decat vara, de exemplu. De aceea, redresoarele auto sunt ideale pentru situatiile in care pur si simplu iti “moare” bateria. Indiferent ca te lasa in mijlocul drumului, pe o strada aglomerata sau in garaj, pentru a reporni masina si a-ti continua drumul vei avea nevoie de un redresor auto.

 

 

Avand in vedere ca, personal am trecut prin aceasta situatie iarna trecuta, atunci cand bateria masinii m-a lasat chiar in momentul in care voiam sa pornesc de la serviciu spre casa, la minus 14 grade celsius si in intuneric, iti recomand sa fi mai precaut decat am fost eu si sa iti achizitionezi din timp un redresor auto.

Niciodata nu stii cand poti sa ai nevoie de el sau cand poti sa ajuti pe cineva, care a considerat ca lui nu i se poate intampla asa ceva si ca nu are nevoie de un asemenea aparat. La fel am avut si eu noroc, cu colegul meu. O persoana deosebita, mereu pregatita sa sara in ajutorul oricui si cu portbagajul plin de ustensile. A scos din portbagaj un redresor auto, l-a fixat pe bateria masinii mele si in cateva minute am fost gata sa pornesc spre casa.

Evident ca dupa ce am patit-o pe propria-mi piele nici nu am asteptat sa ma trezesc a doua zi dimineata si sa ajung la un magazin de specialitate, am comandat un redresor auto online inca in seara respectiva.

Inainte de a cumpara un redresor auto, trebuie sa te informezi si sa tii cont de cateva aspecte importante, cum ar fi:

1. Compatibilitatea

Inainte de a achizitiona un redresor auto trebuie sa te asiguri ca acesta este compatibil cu acumulatorul masinii tale. Daca detii o masina normala, de oras, un redresor auto de 12 V isi va face treaba intr-un mod corespunzator si la un nivel adecvat de performanta. In cazul in care ai o masina de teren, 4×4 sau o camioneta, va trebui sa achizitionezi un redresor auto de 24 V, deoarece va fi nevoie de o putere mai mare pentru o incarcare corespunzatoare.

2. Portabilitate

Pentru a-l purta tot timpul in portbagaj si al folosi cu usurinta, redresorul auto trebuie sa fie usor de transportat. Un astfel de redresor va avea o marime mica si greutate scazuta pentru a fi folosit cu usurinta in caz de nevoie.

3. Amperaj

Amperii de incarcare in cazul unui redresor auto pot avea valori mari, medii sau mici. Cantitatea de sarcina electrica inmagazinata in baterie se reflecta in capacitatea acumulatorului. In vederea incarcarii, valorile pot fi cuprinse intre 2 si 45 de amperi, cu cat mai mare este valoarea cu atat mai rapid este incarcat acumulatorul.

4. Functii si siguranta

Redresoarele auto au functii notabile si protectie de siguranta impotriva accidentelor neplacute. Asta inseamna ca un redresor auto de calitate trebuie sa aiba un ampermetru si o protectie la suprasarcina. Iar suplimentar poate avea incarcare conventionala, incarcare rapida si start direct.

5. Accesorii

Redresoarele auto sunt piese comercializate alaturi de accesoriile potrivite. Acestea vin impreuna cu clestii speciali pentru borne izolati corect, cablurile corespunzatoare  si cablul de alimentare al redresorului.

In cazul in care nu ai inca redresoare auto, cel mai probabil te-am pus putin pe ganduri si incepi sa te gandesti din ce in ce mai serios la achizitionarea unuia. Te asigur ca odata ce vei avea mereu unul in portbagaj, vei fi mult ma linistit stiind ca oriunde te-ar lasa bateria masinii, in doar cateva minute poti sa iti continui drumul, fara a apela la ajutorul mecanicilor sau al prietenilor.